Billigt designerkøkken

Sådan får du et billigt designerkøkken

Hvis du, ligesom jeg, drømmer om et køkken i smukt design, men mister pusten, når du ser priserne for arkitekttegnede køkkener så læs med her. Da vi renoverede vores lejlighed, skulle vi have nyt køkken, men med alle de udgifter en stor renovering indebærer, var der desværre ikke råd, til et af de mange arkitekttegnede køkkener jeg savlede over. Så hvor finder man et billigt designerkøkken?

Det er almindelig kendt, at IKEAs køkkener er af rigtig god kvalitet og alle deres kabinetter og indmad produceres på samme fabrikker, som udbyder de lidt dyrere standardkøkkener (HTH, Svane, Kvik o.lign.). Men der var på daværende tidspunkt ikke nogle af de klassiske IKEA køkkener, jeg brød mig særlig meget om. Researchen gik igang og jeg faldt over køkkenfirmaet Reform, der har hacket IKEAs køkken. Det betyder, at du kan købe alle dine skabe og alt indmad i IKEA og så bestille dine fronter hos Reform. Processen er ret simpel. Here goes:

1.  Planlæg og mål op

Mål dit køkken op og planlæg indretningen. Overvej dit valg af hårdehvidevarer. Her vil jeg sige, at vi valgte IKKE at købe IKEAs maskiner, men det gjorde det faktisk en lille smule besværligt ift. beslag og montering af fronter på opvaskemaskine og vaskemaskine, da Reform primært laver til IKEA systemet og derfor ikke kunne lave forboringer til beslag. Men det kan sagtens lade sig gøre alligevel.

2.  Køb dine elementer i IKEA

Tag en tur i IKEA og benyt dig af rådgivning fra deres køkkenafdeling. Bestil alle dine elementer og husk også at bestille de tilhørende hængsler og beslag. Gør det i god tid, så du kan nå at få leveret og monteret dine elementer inden fronterne fra Reform ankommer.

3.  Vælg dit ønskede Reform design

Lav en skitsetegning af dit køkken med mål og husk at markere om fronterne skal være højre- eller venstrehængt. Send tegningen og din IKEA ordre til Reform og bestil dine fronter i dit favorit design. Vi valgte Basis1 i hvid med eg som ovenstående billede, men du kan få næsten alle farver så længe de får den korrekte farvekode. Se alle Reforms flotte designs her.

4. Levering til din hoveddør

4-5 uger efter du har bestilt dit Reform køkken, bliver fronterne leveret til din kansten. Da du allerede har fået dine hængsler sammen med alle IKEA elementerne, er det bare at montere dem på fronterne og klikke dem på. Voilà!

 billigt designerkøkken

Bordplader

Du kan også bestille din bordplader efter mål hos Reform og her kan du vælge mellem flotte farver Forbo desktop linoleum. Linoleum er et fantastisk materiale. Det er først og fremmest bæredygtigt, det er lækkert at røre ved og giver en varme til rummet. Du skal ikke skære direkte på bordpladen, men eventuelle småridser kan fjernes let ved brug af linoleumpleje. (Jeg har også brugt neutral skofedt i mangel af bedre, men er ikke sikker på, at det er anbefalelsesværdigt?)

DIY Bordplade (kun hvis man har en håndværkerven)

Vi har en meget lang bordflade med et dybt indhak i et vindue og en bordplade i ét stykke var simplethen umulig at få ind i vores lejlighed. Den eneste mulighed var at få den løftet ind med kran, men da vi har gamle københavnervinduer skulle hele vinduesrammen tages ud af muren. Pludselig blev det en meget dyr bordplade, der sprang vores budget og vi måtte desværre undvære. Men jeg nægtede en bordplade med samlinger midt på og derfor fik jeg den idé, at kaste mig ud i et DIY projekt. Eller måske nærmere et “kæresten og hans tømrerven-projekt”.

De byggede pladen op af to stykker mdf og limede selv Forbo desktop linoleum på. Kantlisten i eg bestilte vi på et savværk, der kunne skære den efter ønske. Jeg er lykkelig for min lange og dybe bordplade uden samlinger, men jeg ved at det var noget af et projekt og de var rimelig udfordrede med pålægningen af linoleum. Selvom det er desktop linoleum, der er tyndere end gulvlinoleum, er det stadig ret stift og det knækker let. De har lavet en virkelig flot bordplade, MEN jeg vil dog lige understrege, at vi ikke har nær så fin finish på vores kantsamling som den Reform leverer og det er ikke  et “bare lige” DIY projekt.

Pris

Jeg elsker vores køkken fra Reform og får så mange positive kommentarer fra gæster. Vi endte med at betale knap 17.000 kr. for vores fronter, men det skal altså siges, at vi har 16 fronter i alt,  hvoraf 2 blev lavet i specialmål, hvilket koster 10 % ekstra. Havde vi købt fronter i IKEA havde vi ca. sparet 10.000 kr, men de flotte fronter er helt sikkert de ekstra 10.000 kr værd.  De er super nemme at holde rene, jeg elsker de små runde retrogreb med egetræsbaggrund og jeg bliver glad hver gang, jeg træder ind i mit køkken. Det er et billigt designerkøkken! Casa feliz

Vores valg af elementer

Der er et par stykker der har efterspurgt billeder af vores køkkenløsning, så nedenstående kan I se et par billeder. Bag lågerne på første billede, gemmer der sig følgende: Vaskemaskine (den kom ikke med på billedet, men den er gemt bag en almindelig låge), 2 x skuffeelementer, opvaskemaskine, vaske/skralde-skab, smalt skab med hylder.

billigt designerkøkken

Højskabe i ekstra højde
I højskabene på nedenstående billede har vi køle/frys og indbygningsskab til ovn med 2 dybe skuffer i bunden (gode til gryder). I skabet over ovnen har vi mikroovn og hylder til diverse. Til sidst har vi valgt to smalle (40 cm) højskabe med skuffer i. Vi er vildt glade for de høje skuffeskabe og det er et billigere alternativ end udtræksskabene. Her gemmer vi alt fra havregryn til førstehjælpskasse. Skufferne gør det nemmere at nå det inderste. Det skal siges at vores højskabe er med ekstra højde – altså 220 cm. og derfor er nogle af fronterne fra Reform i specialmål. Men man kan også dele lågen på midten og gå efter standardmål. Egentlig var det meningen, at vi skulle have blændplade på hullet mellem køle/fryseskabet og væggen, men det er blevet hjem til spisebordets indskudsplader. Vær opmærksom på, at man nogen gange skal have disse blændplader/tilskudsstykker på for at køleskabet har plads til at blive åbnet eller lign. De kan også bestilles hos Reform eller man kan købe den billige version i IKEA, hvis man altså kan leve med at den hvide farve ikke er 100% ens.

billigt designerkøkken

Tips og gode råd:
 • Overvej dit valg af hårdehvidevarer og vær sikker på at de tilhørende hængsler kan matches til Reforms fronter.
 • Kontakt Reform hvis du er tvivl om noget. De er super søde og tålmodige – og ved ALT om køkkener. Du kan også booke tid i deres showroom. Det gør du her.
 • Vi ville gerne have en mat sort bordplade, da det sorte er en smuk kontrast til eg og vi gerne ville væk fra det helt hvide køkken. Først bestilte vi Forbo Desktop linoleum i farven “Nero”, men den er altså kulsort og det matte look forsvandt. I stedet bestilte vi farven “Charcoal”. Den er koksgrå, men syner sort og er helt mat. Så nice!! Så vælg rigtig første gang, for det er ikke billigt og da man køber det på mål, kan man ikke retunere.

Dette er ikke et sponsoreret indlæg. Jeg er bare rigtig glad for vores køkken og vil gerne dele det med andre, der drømmer om et smukt køkken, men ikke har økonomien eller lysten til at spendere store summer på arkitekttegnet design.

Følg min blog med Bloglovin


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/casafeliz.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

16 Comments

 1. Så fint! Vi overvejer meget samme løsning! Har du mon flere billeder af dit køkken man kan se, hvor man kan se lidt mere af løsningerne?

  • admin Reply

   Hej Liv. Mange tak 🙂 Jeg vil meget gerne sende dig nogle flere billeder. Er det vores planløsning og valg af elementer du gerne vil se? Altså fordeling mellem, højskabe, skuffer, hårdehvidevarer osv? Mvh Anne

  • casa feliz Reply

   Hej Liv
   Jeg har tilføjet et par billeder af vores køkken samt en beskrivelse af hvad der gemmer sig bag fronterne. Hvis det var noget andet du var på udkig efter må du endelig sige til.

 2. Lene Jensen Reply

  Hej
  Du må også rigtig gerne sende fotobog højskabe mm til mig, da vi også overvejer Reform
  Mvh
  Lene

  • casa feliz Reply

   Hej Lene

   Jeg har tilføjet et par billeder nederst i mit indlæg med en beskrivelse af hvad der gemmer sig bag fronterne. Jeg håber det kan bruges 🙂
   Mvh Anne

 3. Hej Anne. Hvordan har I skjult vaskemaskinen? Købte I et skab fra IKEA eller er det kun skjult med sider og låger fra Reform?
  Vh Mette

  • casa feliz Reply

   Hej Mette. Beklager det sene svar. Jeg har været meget langt væk fra blog-land.
   Vaskemaskinen er en integreret vaskemaskine med Reformlåge på. Den står ikke i et skab men har blot fået en side på. Det var dog ikke helt let at montere siden, så vil nok anbefale at man sætter maskinen mellem to elementer, hvis man har mulighed for det.

 4. Hej Anne

  Hvor er det flot, jeres køkken. Vi overvejer det samme.
  Er det muligt at se billeder af løsningen ved vaskemaskinen og af bordpladen forfra, så man bedre kan se kantlisten?

  Venlig hilsen

  Mette

  • casa feliz Reply

   Hej Mette. Skal nok se om ikke jeg kan få taget et par gode billeder af kantlisten snarest. Løsningen ved vaskemaskinen er blot en integreret vaskemaskine med en Reformlåge og så et sidestykke monteret for enden. Håber det giver mening – eller må jeg lige fotografere lidt mere. Sig endelig til hvis jeg kan hjælpe.
   Dbh Anne

 5. Hej Anne

  Vi prøver, som jer, på at lave vores egen bordplade. Ved du, hvilken lim de anvendte til at lime forbo-linoleum på træet? HVis der er nogle særlige tips og tricks, så skriv dem endelig.

  Mvh
  Maria

  • casa feliz Reply

   Hej Maria
   Ved ikke om jeg er for sent på den? Har I lavet jeres bordplade?
   Det er vigtigt at man lægger ordentlig vægt på linoleummet efter det er limet. Brug den lim forhandlere anbefaler til Forbo Desktop. Pas på at linoleummet ikke bøjer ud over kanterne inden I skærer det til. Hvis overlægget er for stort kan det knække…
   Håber det kan bruges! God fornøjelse.
   Dbh Anne

 6. Så flot et køkken! Vi skal også renovere køkken og har næsten sat os fast på et reform cph. Er jeres låger i hvid (sprøjelakeret) eller er det med linoleum? Jeres bordplade i linoleum, hvordan fungerer det? Er det en “nem” og rengøringsvenlig løsning? Og holder linoleum sig pænt ved brug?

  • casa feliz Reply

   Hej Mette. Tak for de fine ord. Ja vores fronter er sprøjtelakerede i hvid. Bordpladen i linoleum er jeg rigtig glad for. Det er super nemt og rengøringsvenligt. Man skal dog virkelig huske at bruge skærebræt og ikke lave dybe skæremærker. Små ridser forsvinder af sig selv. Tror det er en god idé at give det en omgang med noget linoleumsplejemiddel en gang imellem, så det ikke tørrer ud. Så kommer der ligesom en hinde på, der holder skidt og ridser væk! Go for it!!

  • casa feliz Reply

   Hej Mette
   Begge dele er fra Blanco. Vandhanen har sådan en “sprøjteslange, der gemmer sig inde i vandhanen. Man hiver bare i tuden. Det´smart 🙂
   Mvh Anne

Leave A Reply

Navigate