Indret dig med farver

Skal jeg have farver på mine vægge?

En af de allernemmeste måde at forny sit hjem på, er at male. Vi har i rigtig mange år set hvidt i hvidt i boligindretningen, men heldigvis er farver på væggen kommet mere og mere igen. Jeg går og pønser på at male nogle vægge i vores lejlighed, men er udfordret af en del ting. Den ene halvdel af vores lejlighed er ikke særlig lys og det gør det ikke bedre, at vi har ret lavt til loftet. Her er det jo lige præcis, at de hvide vægge hjælper en på vej, når man gerne vil have store lyse rum. På den anden side bliver det aldrig en balsal af en herskabslejlighed, ligemeget hvor hvidt vi indretter os, så måske skulle jeg vove pelsen og kaste mig ud i en farvet væg her og der?

En hel væg eller et helt rum?

I køkkenet har jeg malet væggen i spisekrogen i en støvet mørkeblå farve, og der er ingen tvivl om, at en farvet væg eller to kan danne en fin ramme for et hyggeligt hjørne – uden at man risikerer at forvandle rummet til en mørk hule. Men på den anden side er jeg også ret vild med det udtryk, man kan opnå ved at gå linen ud med maling. Det indebærer at dører og i nogle tilfælde også karme får en tur. Det ændrer udtrykket fuldstændig og selvom farverne på nedenstående billeder er alt for mørke til vores lille lejlighed, er det god inspiration.

farver

faver

Man kan også vælge at male sin dør i samme eller anden farve end væggen, men beholde karme og paneler hvide. Der er et utal af muligheder, der hver giver sin helt egen effekt.

farver

bedroom-2

bedroom-6
Fotocredits: Farrow & Ball
Høje paneler

Hvis man er bange for, at farverne skal blive for dominerede, kan man holde alle paneler hvide. Vi har en del høje paneler i vores lejlighed, som ville hjælpe med at lyse rummet op. Jeg kunne godt overveje at tilføje yderligere høje paneler, så kun den øverste del af væggen får en farve. Men det er ikke helt billigt og de kommer mest til sin ret, hvis man har et rum der tillader, at møblerne kan placeres frit og ikke langs med væggen. Havde vi mere plads tror jeg helt sikkert, at det er den løsning jeg ville gå efter. Lejligheden på nedenstående billeder har samme høje paneler ved vinduerne, som vi har hos os. Desuden er der heller ikke synderligt højt til loftet og her fungerer farverne helt fantastisk. Disse billeder er fra The Apartment på Christianshavn. Tag et smut forbi og bliv inspireret – det er et fantastisk sted!farver

04_13350-940x629

farver
Fotocredit: The Apartment
Mal dine gulve

Vi har besluttet os for at male vores gulve. Jeg har tidligere boet med hvide gulve og var rigtig glad for dem på trods af, at de skallede rimelig meget. Men nu har vi fået lagt nye gulve og det afgørende er, at man får dem slebet ordentlig ned og at underlaget er rent – så holder malingen længere. Og så skal man selvfølgelig investere i maling af en god kvalitet – alt andet er at gøre sig selv en bjørnetjeneste. Skægget og jeg er endnu ikke blevet enige om hvilken farve gulvene skal have. Hvis jeg ender med at vælge farver til væggene, skal gulvet være hvidt. Men hvorfor ikke lade væggene stå og give gulvet en farve i stedet? Nu skal det jo alligevel males…

gulv

floors-head
Fotocredit: Farrow & Ball

the-apartment-denmark-interior-design-studio-1-600x453

Farver i børneværelset

Børneværelset er jo det optimale sted at eksperimentere lidt med farver og her kan man også bedre tillade sig at kombinere flere farver og lege med mønstre. Her er lidt inspiration.

nursery-2

farver

childrens-room-head
Fotocredits: Farrow & Ball
Hvor finder du de flotteste farver?

Som du nok kan se her i indlægget, har jeg især brugt billeder fra producenten Farrow & Ball, som efter min mening laver nogle af de flotteste farver. Jeg er især forelsket i farverne Pigeon Green og Oval Room Blue, men der er vildt mange flotte farver. De kan bl.a. købes hos Tapetcaféen.

Vil man tage det bæredygtige valg skal man købe maling hos Decor farver ved Nørreport. De producerer deres egen bæredygtige maling, der ikke frigiver kemiske stoffer og som giver dine vægge lov til at ånde, hvilket skaber bedre indeklima. Det perfekte valg til børneværelset – ja sådan set til hele dit hjem. Desuden laver de de flotteste kalkfarver i støvet look og man kan selv blande sine ønskede farver. SÅ FLOTTE!!

Jotun farver er et andet bud. Her er min ynglingsfarve Sankt Pauls blå, som er udarbejdet i samarbejde med designfirmaet Frama.

farver
Fotocredit: Frama

Jeg håber, at du er blevet inspireret og ligesom jeg kan se de smukke muligheder ved farvede vægge. Hvis du kaster dig ud i dit eget malerprojekt, ville jeg elske at se resultatet. I forhold til mit eget maleprojekt har jeg på fornemmelsen, at Skægget ender med at få sin vilje og gulvene bliver hvide. Det ville hjælpe lyset på vej i vores lejlighed. Om jeg ender med at male hele rum, hjørner eller flere vægge, må tiden vise og jeg skal selvfølgelig nok dele resultatet her på bloggen. Det sværeste bliver nok at bestemme sig…

Follow my blog with Bloglovin


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/casafeliz.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

2 Comments

 1. Mie Schärfe Reply

  Hej Anne,
  Jeg faldt over dit indlæg i mit facebook feed, og tænkte at jeg lige ville byde ind med noget bæredygtig maling til inspiration. De har butik og showroom i Hellerup.
  http://auro.dk/
  Har endnu ikke selv prøvet dem, men de dukker altid i op i øko-byg sammenhænge.
  Venligst,
  Mie

  • casa feliz Reply

   Hej Mie
   Tusind tak for det gode tip. Jeg kan se at de også har de flotte kalkfarver. Godt at vide, at der er flere producenter med fokus på bæredygtighed. Det kan vi li`!
   Anne

Leave A Reply

Navigate