Farverige drømme til kolonihaven

Fantastiske tæpper til kolonihaven

Jeg er faldet pladask for det australske firma Pampa Rugs, der sælger håndvævede tæpper fra Argentina. Parret bag firmaet er to fotografer, Carl og Vicky, fra dels Australien og Argentina, der har blandet deres visioner og kulturer og gennem deres fælles værdier har stablet et fedt projekt på benene.

Pampa tror på en verden af fair trade og etisk producerede produkter og derfor har de valgt at handle direkte med de lokale argentiske kvinder, der producerer tæpperne. Dette garanterer kvinderne en fair pris for deres arbejde og overskuddet går til at dække dag-til-dag leveomkostninger såsom mad og tøj, skoleudgifter, lægehjælp, og nye værktøjer og materialer til vævning. De har skabt en forretning med en socialøkonomisk og bæredygtige forretningsmodel – my kind of people!

Casa feliz i beach house stil

Tæpperne er så fine og ville passe perfekt til kolonihaven – hvis bare man kunne købe dem i Danmark. Jeg har allerede været i kontakt med Carl og Vicky, som meget gerne vil eksportere til Europa, men for nu må I nøjes med disse skønne billeder og drømme jer væk til et farverigt argentinsk casa feliz ved en australsk surferstrand. Enjoy…

kolonihaven

 kolonihave

kolonihaven

Traditionel kunst

Et rigtig fint element ved Pampa Rugs-projektet er, at Carl og Vicky respekterer den enkelte håndværkers kreativitet og teknik fremfor at bestille deres eget design. Det bidrager til at give disse håndværkere en stærkere følelse af kulturel selvstændighed og stolthed. Vævning er i disse samfund blevet til et hæderligt og rentabelt erhverv, hvilket har smittet af på den yngre generation – og det bidrager til at bevare den traditionelle form for kunst i mange år fremover.

kolonihaven

kolonihaven

kolonihaven

kolonihaven

pamparugs8
Kan du høre bølgerne bruse og dufte havet?
Hvor kan jeg købe lignende tæpper?

Ja ser du… det er lige det. Argentiske tæpper er desværre ikke lige det, man ser mest af herhjemme, men her er mine bedste bud på steder, hvor man kan få opfyldt lignende tæppedrømme.

  • Kira CPH på Christianshavn: Hun har hovedsageligt tæpper fra Nordafrika, men en rigtig god blanding af, berber, kelim osv.
  • Chola: De sælger tæpper fra Bolivia. De har ikke en webshop, men man kan skrive efter pris eller besøge en af deres forhandlere.
  • Mark & Waldorf: De sælger kelim og marrokanske tæpper, men mange af deres tæpper minder om Pampa Rugs i farvevalg. De er flotte!
  • HAY: I HAYs vintage afdeling er det også primært tæpper fra Nordafrika, men der er rigtig mange fine tæpper og de køber så mange af gangen, at de kan sælge dem til en OK pris. De har desuden nogen gange en pop-up shop kun med tæpper, hvor udvalget er rigtig stort, så hold øje med det.

I kan også lige tjekke Pampa Rugs her ud for yderligere inspiration. God tæppejagt derude – og giv lige lyd, hvis I støder på argentinske tæpper et sted, så jeg kan få pimpet kolonihaven. Gracias!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/casafeliz.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave A Reply

Navigate